Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. május 29., szerda
Spárgapesto zöld spárgából
Hozzávalók:
500g zöld spárga
maréknyi bazsalikom
kis darab narancshéj
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
75g parmezán
75g dió
csipet cukor
frissen őrölt feketebors
só
150ml enyhe olivaolaj
Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát és hámozzuk meg az alsó harmadát. Vágjuk darabokra és zubogó forró sós vízben főzzük 5 percig. Öntsük le a spárgáról a forró vizet és azonnal dobjuk a spárgát jeges vízbe, hogy szép zöld maradjon a színe. Ha lehűlt a spárga, öntsük le róla a vizet és alaposan csöpögtessük le.
Vágjuk darabokra a dióbelet és szárazon pörköljük meg enyhén egy serpenyőben. Reszeljük le a parmezánt. A narancshéjnál ügyeljünk arra, hogy semmi fehér ne maradjon a héjon.
Tegyük egy mixerbe a diót, bazsalikomleveleket, spárgát, narancshéjat, olivaolajat, parmezánt és a fokhagymát, majd aprítsuk finom pürévé. Ízesítsük egy fél citrom levével, sóval, frissen őrölt feketeborssal és cukorral.
Töltsük a pestot üvegekbe és légmentesen lezárva hűtve tároljuk.
Jelentem, megcsináltam és nagyon-nagyon bejött! Dió helyett fenyőmagot tettem bele, az volt itthon. Szóval lehet szaladni a piacra zöld spárgáért, amíg van. :-)
Tegnap "véletlenül" vettem 2 csomag zöldspárgát :))) Ma lesz egy rakott spárga, de a maradék így végzi majd! Jó, hogy írtál, mert már majdnem elfelejtettem ezt a receptet! :)
Hát ez nem semmi. Nem akarok egy újabb évet várni a kipróbálásra. Nagyon tetszik!
VálaszTörlésEz nekem is felkeltette az érdeklődésem! Sajnos nincs már rá sok időnk. :-(
VálaszTörlésJelentem, megcsináltam és nagyon-nagyon bejött! Dió helyett fenyőmagot tettem bele, az volt itthon.
VálaszTörlésSzóval lehet szaladni a piacra zöld spárgáért, amíg van. :-)
Tegnap "véletlenül" vettem 2 csomag zöldspárgát :))) Ma lesz egy rakott spárga, de a maradék így végzi majd! Jó, hogy írtál, mert már majdnem elfelejtettem ezt a receptet! :)
VálaszTörlésGondoltam, hogy jó lesz a spárgapesto. Na de a végeredmény mindent fölülmúl! Köszi, Réka!
VálaszTörlésNem az én érdemem, én csak felraktam a receptet és felhívtam rá a figyelmet.
VálaszTörlésTudom, de én nem találkoztam még sehol ilyen fincsi pestóval! :)
VálaszTörlés