Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. április 29., hétfő
Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával NOSALTY
Hozzávalók:
32 mángoldlevél-szár
20 dkg zöldhüvelyű zöldbab
3 fej hagyma
ecet
1 dl olívaolaj
1 citom leve
csokor petrezselyemzöld
csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
1 mk. szárított bazsalikom
1 mk. szárított szurokfű
1 mk. szárított kakukkfű
1 mk. szárított majoranna
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A félretett mángold levél-szárat felaprítjuk, olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
Levágjuk a zöldbab végeit, mindig 'tesztelve': nincsen vajon fás szál, amely a végekkel könnyen távozik. A zöldbabot is 2 - 3 cm hosszú darabokra szeljük (hosszabbra, mint leveshez vagy főzelékhez!).
Ecetes forró vízbe dobjuk a darabolt mángold-szárat és zöldbabot (só nincs!), pár percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. (Az ecetes lé elveszi a mángoldlevél szárának keserűségét és megőrzi a zöldbab hüvelyénak zöldjét!)
A hagymát félkarikára vágjuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk, a snidlinget centiméternyi darabokra.
Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
Egy tálban összekeverünk mindent, a hagyma essen szálakra, sót és frissen őrölt borsot adunk még hozzá, kóstoljuk. Készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése