Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. május 3., péntek
Éva spárgás spagettije
Hozzávalók 4 személyre:
1 szál póréhagyma
50 dkg spárga
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
vaj/olaj
só
bors
szerecsendió
étkezési keményítő
sajt (parmezán)
Elkészítés:
Először a hagymát dinsztelem vajon vagy olajon üvegesre egy nagy serpenyőben, majd rádobom a spárgát, és lefedve párolom.
Ha úgy tűnik, hogy elfogy alóla a zsiradék mielőtt átpárolódna, akkor már nem zsiradékot, hanem kb 1-2 dl vizet öntök alá, és tovább párolom.
A végén sózom, borsozom, szerecsendiót adok hozzá, felöntöm tejszínnel, és étkezési keményítővel besűrűsítem.
Mi spagettivel szeretjük a legjobban, de finom olyan tésztákkal is, amelyeknek a görbületébe beletapad a szósz.
Ha van otthon parmezán, azt reszelek a tetejére, de ez elhagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése