Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. június 3., hétfő
Kókuszos-diós-almás süti
Hozzávalók:
25 dkg zsiradék (én kókuszolajat használok, és csak úgy löttyintem, soha sem mérem)
2,5-3 dl nádcukor
4 db tojás
3 dl kókuszreszelék
4 dl teljeskiőrlésű tönkölyliszt
késhegynyi szódabikarbóna (egy picit púposabban, kb. 1/2 mokkáskanálnyi)
1,5 dl tej (de akár víz is lehet)
3 nagy alma reszelve (fahéjjal, pici citromlével ízesítve)
fél marék dió
Elkészítés:
A kókuszolajat a cukorral és a tojássárgákkal összemixelem.
Külön edényben összekeverem a száraz hozzávalókat: kókuszreszelék, liszt, szódabikarbóna.
A tojássárgás mixhez hozzáadagolom úgy, hogy egy adag a lisztkeverékből, aztán egy kis tej, megint lisztes keverék, megint tej.
A reszelt almát is belekeverem, majd a külön felvert tojásfehérjét is hozzáadom óvatosan.
Durvára örölt diót keverhetünk a tésztájába, de ha nincs túl sok, a tetejére is szórhatjuk.
Közepes méretű tepsibe öntjük a masszát (én sütőpapírral mindig kibélelem). Be a sütőbe (180 fok, légkeverés), és addig sütöm, amíg szép pirosas színű lesz a teteje.
Tetszik ez a süti! Megy majd próbára!
VálaszTörlés