Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. június 15., szombat
Lilafüge lepénye édesköménnyel, spenóttal és kecskesajttal
Hozzávalók:
1 csomag levelestészta
2 édeskömény gumó
15 dkg spenót
1 csomag újhagyma
6-8 db koktélparadicsom
5-7 dkg lágy kecskesajt vagy egyéb natúr sajtkrém
nagy szemű tengeri só
frissen őrölt bors
ánizskapor az édesköményről
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben üvegesre párolom a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt édesköményt.
Rádobom a spenótot és épp csak összeforgatom, el is zárom alatta a lángot. Sózom, borsozom, ha gyerek nem eszik belőle egy kis cayenne borsot is szórok rá.
A levelestésztát sütőlapra teszem (olyat szoktam venni, ami eleve sütőpapírba hengergetve jön, így azzal sem kell bajlódni), egy kevés jó minőségű olívaolajat csepegtetek rá, ráhalmozom az édesköményes keveréket, a félbevágott koktélparadicsomokat és kanalanként adagolva a kecskesajtot.
Philadelphia krémsajttal is készítettem már, azzal is nagyon jó, ha valaki nem szereti a kecskesajtot.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem, 15 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve megszórom az apróra vágott ánizskaporral, tekerek rá egy kis borsot és szórok rá még egy kevés sót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése