Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. július 18., csütörtök
Mángoldos (vagy spenótos) gnocchi
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 csokor mángold
1 db tojás
30 dkg liszt
1 ek olívaolaj
1 tk só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, a mángoldot bő vízben pár perc alatt megfőzzük, kinyomkodjuk belőle a vizet, felszeleteljük.
A megfőtt krumplit meghámozzuk, majd a hagymával és a mángolddal együtt krumplinyomón átnyomjuk (vagy ledaráljuk).
Sózzuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy puha, formázható tésztát kapjunk.
Gyerekökölnyi darabokból kígyókat sodrunk, azokat 2 cm-es darabokra vágjuk. (És ennél a lépésnél alaposan meglisztezett tálcán lefagyasztható. Ha megfagytak a gnocchik, átpakoljuk őket zacskókba, és 3 hónapig eláll. Ennyi alapanyagból kb. 8 személyes adag lesz.)
2-3 perc alatt (fagyottat 4-5 perc alatt) bő vízben kifőzzük. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére.
Paradicsommártással, fokhagymás sajtmártással vagy fokhagymás tejföllel és parmezánnal tálaljuk.
Minket lenyűgözött ez a kaja! Köszönjük, Éva. Fokhagymás tejföllel isteni volt. Ja, annyit, hogy én talán 2 tk sót is raknék bele legközelebb, de ez már egyéni ízléstől is függ. Nagyon köszi!!!
A mai nap istenítette Réka ezt a receptet, és most megvan. Hű de rég itt bujkál.
VálaszTörlésAzt már én is megcsinálom holnap!:)
VálaszTörlésCsak arra vigyázzatok, hogy ne főzzétek túl, mert akkor nem valami guszta látvány (bár finom). Amikor feljön a víz tetejére, tényleg kész van :) Éva
TörlésLátom magam előtt, hogy a hétvégén mindenki gnocchival fog szórakozni. De most eldöntöttem, hogy végre rászánom az időt :))) Köszi a tippet, Éva!
Törlés:) (én is utálok bíbelődni vele, ezért szoktam óriási adagokat csinálni, és a maradék mehet a fagyasztóba) É
VálaszTörlésMinket lenyűgözött ez a kaja! Köszönjük, Éva. Fokhagymás tejföllel isteni volt. Ja, annyit, hogy én talán 2 tk sót is raknék bele legközelebb, de ez már egyéni ízléstől is függ. Nagyon köszi!!!
Törlés