Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. szeptember 20., péntek
Céklás brownie
Hozzávalók:
50 dkg cékla
10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
2 tojás
15 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
1,5 dl olaj
15 dkg cukor
csipet só
Elkészítés:
A megpucolt céklát megfőzöm, majd felkockázom, és botmixerrel pépesítem.
A kész krémet egy tálba kanalazom, beleütöm a két tojást, majd elkeverem.
Egy másik tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a cukrot és a sót.
A szárazakat alaposan összekeverem, majd a céklához adom, s végezetül az olajjal elkeverem.
Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, és a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.
Én 70 dkg céklához (és az ehhez arányosított összetevőkhöz) tettem 1,5 dl olajat, mert nekem az eredeti recept túl olajos volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése