Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2013. november 5., kedd
Töltött sütőtök
Hozzávalók:
több kisebb vagy egy nagyobb sütőtök
10 dkg főtt rizs vagy bulgur
1 teáskanál curry
1 evőkanál friss koriander
1 apróra vágott alma
1 apróra vágott kis cukkini (én ezt kihagytam)
1 apróra vágott sárgarépa
pár csiperkegomba (vargányával is finom)
2 teáskanál mazsola
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A tök formájától függően kettévágjuk (hengeres/körte alakú tök) vagy a tetejét levágjuk (gömb alakú tök) és kikaparjuk a magokat.
Tegyük a sütőtököket egy tűzálló tálba. Öntsünk alájuk 1 dl vizet majd zárjuk le légmentesen. Süssük 30 percig.
Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót és töltsük meg ezzel a sütőtököket. Süssük készre kb 20 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése