Oldalak

2013. december 9., hétfő

Pongyolás kelbimbó

Egy elég régi, kártyás gyűjtögetős sorozatban találtam ezt az ételt. Kicsit fájlaltam is, hogy nem nekem jutott eszembe először. Na de annyi baj legyen! :)

Vigyázzunk, a kelbimbó nedvességtartalmát próbáljuk csökkenteni papírtörlős szárítgatással, különben elég köpködős lesz az olaj.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kelbimbó
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej (akár növényi)
  • 1 tojás (szétválasztva)
  • olaj (sütéshez)
  • pici liszt (forgatáshoz)
  • hirdetés


Elkészítés:

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk, majd lobogó, sós vízbe dobjuk egy rövid időre. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét őket!
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejből és a tojássárgájából álló keveréket. Óvatosan összekeverjük az egyveleget.
  3. A kelbimbókat a vízből kiemeljük, egy szűrőn jól lecsepegtetjük, a vizet leitatjuk róluk törlőkendővel, majd finoman egy kis lisztben mindet megforgatjuk. Minél szárazabbak a kelbimbók, annál kevésbé fog az olaj "köpködni".
  4. A kelbimbókat ezután megforgatjuk a tésztában, és bő olajban kisütjük őket.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (régi kártyás, gyűjtögetős receptek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése