Oldalak

2014. május 30., péntek

Ricottakrém gyümölcspürével

Nagyon könnyű poharas desszert, amelyhez bármilyen gyümölcspürét adhatunk. Igazi tuti kis nyári finomság. Eperrel, őszibarackkal, egressel, meggyel vagy akár homoktövissel is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 1/2 citrom héja
  • vaníliapor
  • néhány ek Xilit vagy méz
  • 3 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 30 dkg ricotta
  • 4-5 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
  1. A tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat.
  2. Amikor már forrni kezd, beleszórjuk a búzadarát, és állandó kevergetés mellett kb. 7-8 perc alatt készre főzzük. 
  3. Kis poharakba szedjük, majd félretesszük hűlni.
  4. A gyümölcsöt leturmixoljuk hozzá, majd a tetejére kanalazzuk.
Forrás: Stahl magazin 2012 (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése