Mivel minket nem kötnek a paleo szabályai és a kókusz nem a
kedvencünk, így született a lenti inspiráció alapján ez a torta. Az
eredeti recept arányai sem váltak be, a Márton-napi ünnepséghez így készült:
Hozzávalók
Hozzávalók
- a tésztához:
- 6 tojássárgája
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- az almás réteghez:
- 6-8 db alma (Idared)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál kristálycukor
- a habhoz:
- 6 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg darált dió
- Az almás réteghez az almát lereszeljük és a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, néha átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagyjából elpárolgott már.
- Amíg párolódik az alma elkészítjük a tésztát, amihez a tojássárgáját kihabosítjuk, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. Nagyon ragad, de szépen lassan el lehet teríteni a kapcsos tortaforma alján. Erre tesszük a párolt almát. Elsimítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Mielőtt letelne a sütési diő, a tojásfehérjéből, citromléből és porcukorból kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a diót is. Az almás rétegre kenjük, majd újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Inspiráció: http://tucsokbogar.blogspot. hu/2013/11/habos-almas-dios- sutemeny.html
Forrás: Dudik Éva
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése