Hozzávalók:
- 1 alma
- 1 nagyobb karalábé fele/negyede
- 1 zellergumó
- 2 kisebb szem burgonya
- 1 bio leveskocka
- néhány lilahagyma
- olívaolaj
- só, bors (de a kocka akár tartalmazhatja is már)
- 2 dl rizstejszín
Elkészítés:
- A felaprított hagymát olívaolajon megpároljuk, majd rádobjuk a felkockázott burgonyát, almát és karalábét.
- Összesütjük pár perc alatt, majd hozzáadjuk a zellergumót egészben.
- Felöntjük tetszőleges mennyiségű vízzel. Legalább annyival, hogy ellepje, majd fedővel letakarjuk, és a zöldségeket puhára főzzük.
- A leveskockát közben beledobjuk.
- A zellergumót eltávolíthatjuk, majd a puhára főtt zöldségeket a lével együtt turmixgépbe szedjük, és jó krémesre turmixoljuk.
- Végül fűszerezzük, rizstejszínnel krémesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése