A paradicsomdömping idején sokszor csak megmosva, egészben fagyasztom le a
Most egy újabb fantasztikus és egyszerű módjára bukkantunk a paradicsom felhasználásának. Levesekhez, lasagnéhoz, tésztához, mártásokhoz tehetjük el a fagyasztóba.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A paradicsomokat megmossuk, egészben hagyjuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
- Olívaolajjal meglocsoljuk, kakukkfűvel megszórjuk, sózzuk és borsozzuk, majd 230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
- Kb. 45 perc alatt elkészül. Az előkészület nem vesz igénybe 5 percnél többet.
- Akkor van kész, amikor a paradicsom leve elkezd bugyogni.
- Hagyjuk kihűlni, majd feldarabolhatjuk, és bezacskózva mehet a fagyasztóba, ahol fél évig eláll.
- Hűtőben kb. 3 napig áll el.
Forrás: Stahl magazin különszám (L. Zsuzsa)
Köszönöm az ötletet! :)
VálaszTörlés