Oldalak

2015. november 25., szerda

Extra zöldséges sajtos felfújtak muffin formában

Nagyon szeretek muffin formában sütni, nem csak süteményeket! Az eredmény gusztusos, néhány falatnyi, babakézbe való, és általában könnyen szállítható. Ilyen ez a zöldséges felfújt is. Gyakorlatilag bármilyen zöldség mehet bele, és szabadon használhatjuk a fantáziánkat, amikor fűszerezzük, díszítjük. Ezt a receptet gondoltam tovább: http://www.learnwithplayathome.com/2014/10/cheese-and-veg-muffins-cooking-with-kids.html

Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • pici olívaolaj
  • 2 ek tökmagliszt
  • zöldfűszer (bazsalikom, borsikafű, kakukkfű...)
  • 1 adag friss spenót/kínai kel
  • 1 nagy adag reszelt zöldség, nálam: lilakáposzta, csicsóka, sárgarépa és sütőtök
  • pirított magvak (napraforgó)
  • reszelt sajt
  • maradék főtt tészta (opcionális)
Elkészítés:
  1. A tojásokat felverjük, fűszerezzük.
  2. A zöldséget lereszeljük, a spenótot felszeleteljük, majd összekeverjük a tojással.
  3. Hozzáadjuk a magvakat és a reszelt sajtot.
  4. Szilikon formában sütve nem szükséges kiolajozni a mélyedéseket, csak löttyintsünk egy pici olajat a masszába.
  5. 15-20 perc alatt elkészül 180-200 fokon sütve a sütőben.
  6. A mélyedéseket 3/4 részig töltsük csak, mert szépen megnőnek majd!
  7. Egy-egy darab csavart formájú főtt tésztát tettem a tetejére díszítés gyanánt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése