Milyen eszközzel érdemes csíráztatni?
- csíráztató ballon (pl. Biorganik márka)
Mit érdemes csíráztatni?


Mit nem érdemes csíráztatni ezzel a módszerrel?
- hagyma (lassú)
- mustár (nyákos)
- zsázsa (nyákos) (Ezt talán inkább vékony földes tálcába vetve, majd 2 leveles állapotban ollóval nyírva.)
Melyek a csíráztatás lépései?
- Este indítom a csíráztatás.
- Beleöntök 1/3 zacskó magot a ballonba, majd bőven felöntöm vízzel, hogy úszkáljanak.
- Reggel leöntöm a vizet, és egy szárítón hagyom ferdén csepegni a ballont.
- Este és reggel bő vízben átmosom, majd leöntöm és fejjel lefelé hagyom a szárítón.
- Körülbelül 4-6 nap alatt kész vannak.
- Ha kész, engedjük tele a ballont vízzel, szedjük le a hálós kupakot. Kicsit kavarjuk meg .
- Az aljára lemennek a magok, amelyek nem csíráztak ki.
- A tetejére a ledobott maghéj felúszik, és le tudjuk kanalazni.
- A vízből kiemeljük a csírát, hagyjuk lecsepegni egy tálban, és aztán üvegbe tesszük, és mehet a hűtőbe.
Mire ügyeljünk?
- Tűző nap ne érje a csírákat!
- Vízben ne álljanak a magok!
- Ne száradjanak ki a magok!
- Jól levegőzzön a ballon!
- Kézzel ne nyúljunk a ballonba, csak ha kész a csíráztatás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése