Él a magyar Alföldön egy család, akik a fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy jómaguknak, gyermeküknek és egy marék lelkes szögedi követőnek megszépítsék, meghosszítsák az életét. Ez a blog kapcsolódik az ő történetükhöz, megmutatja, hogy mi történik a sok jóval, amit a föld a szorgos munkáért ad cserébe. Célja, hogy az Évkerék zöldségközösség által megfőzött, megálmodott vagy jónak talált recepteket egy csokorba fogja. Kövessétek velünk a változó évszakok sokszínűségét!
Oldalak
▼
2016. június 14., kedd
Brokkolis lazac dióval
Hozzávalók:
2-3 szelet lazacfilé
só
párolt brokkoli
pirított dió
Elkészítés:
A lazacat csak sóval szoktam sütni, bőrével lefelé (vagy néha lenyúzom a bőrét), addig, amíg szép omlósra sül (15-20 perc).
A brokkolit megtisztítom, rózsáira szedem, és párolóbetétben megpárolom.
A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd a lazacra halmozva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése