Számomra ez egy tökéletes ebéd volt. Egy tavaly őszi Ízek és érzések magazinban találtam a recepteket. Iszonyat egészséges, igazi vasgyűjtő menü! A fasírtnak külön örültem, mert végre sikerült olyan zabfasírtot készítenem - a sütőben! -, amelynek van íze, rendes állaga, és nem morzsálódik szét. Biztos vagyok benne, hogy sokszor fogom még elkészíteni ezt a fogást.
Hozzávalók a fasírthoz (3 személyre):
- 1 vöröshagyma felkockázva
- 1 mk só
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2,5 dl zöldségalaplé (bio leveskocka/ vegamixes víz)
- 25 dkg lágy zabpehely
- 20 dkg darált dió
- petrezselyem zöldje vagy zeller zöldje felaprítva
Elkészítés:
- A hagymát egy kis vízben megpároljuk, majd sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Felöntjük az alaplével, majd a zabpehely felét beleszórjuk, és pár pillanat alatt kását főzünk belőle.
- A másik felét összekeverjük a dióval és a zellerzölddel, majd hozzákeverjük a kását.
- Hűlni hagyjuk, majd pogácsát formázunk a masszából.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a fasírtokat, és kb. 20 percig sütjük 170-180 fokon.
- Félidőben megforgatjuk őket.
- A maradék fasírtból remek hamburgert készítettem este.
A salátához:
- 1 szál sárgarépa lereszelve
- 1/2 cékla lereszelve
- 2 marék spenót/zöld leveles saláta összetépve
- káposzta felcsíkozva
- 3-4 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
- pici méz
- pirított napraforgó
- csipet só
A sült répakarikákat magas hőfokon grill serpenyőben készítettem. Egyszerűen egy kevés olajon megsütöttem hirtelen a répát.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Ízek és érzések magazin)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése