Nagyon kedvelem az Ízőrző blogot. A Facebookon is követhető! Ez a bejegyzés most valójában recept a receptben, mert a blog is az "eredeti" Bede Anna-receptre épít. A tölteléken azonban én is változtattam!
Annyit tudok még hozzátenni, és ez talán egy-, két- vagy sokgyerekeseknek fontos adalék lehet, hogy kipróbáltam, és elkészítettem a gombócokat előző este. Nyersen, sütőpapírra helyezve várták a hűtőben a másnapi kisütést. Teljesen működőképes a dolog! Nem lágyult el a tészta - igazából csak ettől tartottam.
A recept tehát itt olvasható: http://izorzo.blogspot.com/2018/06/toltott-krumpligombocok.html
Az én töltelékem pedig:
- Apró kockára vágott kolozsvári szalonnát pirítottam pici olajon hagymával. Erre dobtam rá egy nagy adag fagyasztott zöldborsót.
- Összepároltam, majd növényi sajttal szórtam meg.
- Egy kis sóval ízesítettem, majd leturmixoltam botmixerrel, de nem túl krémesre. Inkább darabosan hagytam.
- Ezt a masszát töltöttem bele a gombócokba.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése