Az alábbi salátát elkészíteni nem egy nagy durranás, de finom, gyorsan elkészül és nagyon egészséges.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1/2 fej lilakáposzta
- 1 kisebb kerek vagy 1/2 hosszúkás cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 1 tk cukor vagy méz
- 1/2 mk őrölt kömény
- csipet só
- őrölt bors
- A káposztát gyaluljuk le, a nyers céklát vágjuk gyufaszálakra, keverjük el az öntet hozzávalóit, majd a kész öntetet a zöldségekkel. A kész salátát néhány órára hűtsük be.
- Az eredeti recept cékla helyett zsenge kelkáposztát használ, itt olvasható: http://www.eatingwell.com/recipes/backyard_coleslaw.html, de a cékla remekül illik a lilakáposztához és a köményes öntethez.
Forrás: http://www.eatingwell.com/recipes/backyard_coleslaw.html (Dudik Éva)
Jónak tűnik, kipróbáljuk!
VálaszTörlés