A fagyasztóban mindig tartok néhány elősütött pizzalapot, amit Stahl Judit receptje alapján készítek úgy, hogy a liszt felét teljes kiőrlésű tönkölylisztre cserélem. Amikor először kipróbáltam a pizzát így, álmomban sem gondoltam volna, hogy jobban fogom szeretni, mint a húsos, sonkás verziókat. Ezúttal sárgán készül ツ sárga cukkinivel és sárga paradicsommal.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 zsenge cukkini (hámozva, aki úgy szereti)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 paradicsom (hámozva és magozva)
- kisebb maroknyi olajbogyó
- néhány szelet mozzarella
- pizzatészta
- olívaolaj, vaj
- só, bors, oregánó

- A megtisztított, vékonyra karikázott vöröshagymát zsiradékon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Majd pároljuk így néhány percig.
- A pizzatésztát kenjük meg vékonyan olívaolajjal, terítsük be a vékony paradicsomkarikákkal, majd rakjuk rá a hagymás-cukkinis keveréket. Szórjuk meg az apróra kockázott olajbogyókkal, oregánóval és fedjük be mozzarellával.
- Előmelegített, forró sütőben (220 °C) 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 99 pizza és tészta (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése