A héten végre újra tudtam önkéntes segítőként átvételezni. Nagyon felemelő érzés volt, és sok-sok taggal váltottam szót ezalatt a néhány óra alatt. Sok ötletet kaptam a heti főzéshez, és volt időm átgondolni, hogy miből mi készüljön a nyaralás előtt.
Kicsit feldolgozósabbra vettem a figurát, hiszen felelősséggel tartozunk a zöldségeink iránt (is), és nehogy már valami a kukába kerüljön csak azért mert nyaralunk. A mángoldokat megdinszteltem, és a fagyasztóba dugtam. A padlizsánokból pedig Gömöriné Anikó ötlete nyomán elkészítettem a saját paradicsomos padlizsánkrémemet. Tavaly nyáron több adag Stahl Judit-féle sült paradicsomot tettem el a fagyasztóba. Szégyen, nem szégyen, én bizony most használtam fel az utolsó zacskóval, de frissen is készíthettek hozzá. Sőt! Próbáljátok ki! Recept a LINK alatt!

A majonézes padlizsánkrém nem jó opció most nekem a diétám miatt. Többek között tojást sem fogyaszthatok sajnos, így valami új ízre vágytam. A sült paradicsom mellé sok-sok illatozó sült fokhagyma és egy-két friss paradicsom is került.
Az elkészült krém fele csatos üvegbe ment a hűtőbe, a másik fele pedig a fagyasztóba.
Hozzávalók (5-6 személyre):
- 4-5 gerezd fokhagyma (ezek jó nagy gerezdek)
- egy kisebb adag Stahl-féle sült paradicsom, a héjakból kinyomkodva a belsejük
- só
- olaj
- A padlizsánt felkockázzuk, és besózzuk.
- A fokhagymát felszeleteljük, és aranybarnára sütjük az olajban.
- Erre jön a padlizsán. Én nem hagytam túl sok időt állni a besózott padlizsánnak.
- Mikor már puhulni kezd, hozzáadjuk a kétféle paradicsomot, és kb. 10-15 percig sütjük kavargatás mellett.
- A petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük.
- Hűtve fogyasztjuk.
- Fagyasztható is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése