Rég tettem fel nektek receptet. Valójában jó ideje nem teszteltem semmilyen új receptet. Két kisgyerek mellett, akiknek a kedvence a húsleves, és akik számára a legnagyobb kulináris élmény még mindig a csupasz főtt tészta majszolása, nehéz kreatívnak lenni a konyhában. Ezen a héten eldöntöttem viszont, hogy új recepteket fogok kipróbálni tudatosan. Elővettem hát egy 3 éves őszi Ízek és érzések magazint, és kiválasztottam 3 egyszerűbb receptet.
Be kell valljam, a családban talán nekem ízlett a legjobban ez a leves. Szerintem fantasztikus! Én nagy kaporrajongó vagyok, gyorsan megkedveltem hát ezt a melengető levest. Külön örültem, hogy végre van egy másik étel a tökfőzeléken kívül, amibe ennyire természetesen illik a kapor.
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 dkg brokkoli
- 20 dkg burgonya
- só
- vegamix
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg finomra aprított dió
- 1 csokor finomra aprított kapor (én ennél lényegesen kevesebbet tettem bele)
- 4 ek tejszín/zabtejszín vagy 1-2 dl rizstej

Elkészítés:
- Mindent zöldséget felkockázunk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
- A főtt zöldséghez adjuk a diót, és botmixerrel pürésítjük.
- Tejszínnel/tejjel felöntjük, majd tálaláskor kaporral ízesítjük.
- Dióval és kaporral díszítjük.
Forrás: Ízek és érzések (2015. október-november)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése