2017. június 20., kedd

Sajtgolyók nyári sült zöldségekkel

Remek nyári ebéd készült ma!

A sajtgolyó receptje innen származik: http://www.nosalty.hu/recept/ropogos-reszelt-sajtgolyok
(változtatások nálam csupán mennyiségiek: 220 g reszelt sajt, 150 g liszt, 3 tojás) Legközelebb egy kis parmezán hozzáadásával is ki szeretném próbálni.

Sült zöldség:

  • brokkoli rózsáira szedve
  • édes újhagyma
  • édes lilahagyma
  • krumpli
  • cékla
  • sárgarépa
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • citrom/citromlé
  • pici só
  • borsikafű (kedvenc fűszerkeverékünk - most épp egy fokhagymás-kurkumás curry fűszerkeverék)
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megmossuk, közel egyforma méretűre vágjuk, majd egy nagy tepsibe halmozzuk.
  2. Fontos, hogy ne érjenek össze túlzottan a zöldségdarabok.
  3. Olívaolajjal, citromlével meglocsoljuk.
  4. Pici sóval és a kedvenc fűszereinkkel ízesítjük
  5. Letakarás nélkül kb. 40 percig sütjük 180-200 fokon. Egyszer picit óvatosan átmozgatjuk.
  6. A fokhagyma mehet bele héjastul is akár.
Forrás: L. Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése