2017. június 28., szerda

Epres-sárgabarackos cobbler zabpehellyel

A cobbler a kedvenc süteményem! Kevés tészta, sok gyümölcs. Nem tudom megunni. A blogban megosztottam már veletek szilvásat, almás-rebarbarásat és köszmétéset is: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/search?q=label%3Acobbler%7Ccobbler, amelyek tésztája teljesen egyforma volt. Martha Stewartnál találtam most egy zabpelyhes verziót, és nagyon ki akartam próbálni, mert épp volt egy nagy adag már eléggé megpuhult sárgabarack a hűtőmben. Ehhez a süteményhez tökéletes!

Hozzávalók:
  • 6 csésze (cup) kimagozott sárgabarack 
  • 1 csésze eper (fagyasztott nálam)
  • 1-2 ek keményítő
  • 2 ek cukor (nálam nyers nádcukor)
  • 1 tk citromlé
  • egy csipet só
  • egy csipet fahéj
A tésztához:
  • 1 1/2 csésze fehér liszt (lehet a fele tk)
  • 3/4 csésze lágy zabpehely + a szóráshoz
  • 3/4 csésze sűrű tejszín (habtejszín)
  • 1/4 csésze cukor (vagy még kevesebb)
  • csipet só
  • 6 ek vaj
  • 2 tk sütőpor (foszfátmentes)
Elkészítés:
  1. A gyümölcsöket daraboljuk, és összeforgatjuk a cukorral, a keményítővel és a fűszerrel, majd egy hőálló tál aljára halmozzuk.
  2. A tésztát összeállítjuk kézzel, és kb. 9 gombócra osztjuk kézzel vagy kanállal, és a gyümölcs tetejére pötyögtetjük tetszés szerint. Finoman ellapítjuk. Kis formátlan halmok ezek, nem kell arra törekedni, hogy a tészta elfedje a gyümölcsöt.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A sütemény tetejét megkenjük még tejszínnel és megszórjuk egy pici zabpehellyel.
  5. Kb. 40-50 percig sütjük 200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése