A cobbler a kedvenc süteményem! Kevés tészta, sok gyümölcs. Nem tudom megunni. A blogban megosztottam már veletek szilvásat, almás-rebarbarásat és köszmétéset is: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/search?q=label%3Acobbler%7Ccobbler, amelyek tésztája teljesen egyforma volt. Martha Stewartnál találtam most egy zabpelyhes verziót, és nagyon ki akartam próbálni, mert épp volt egy nagy adag már eléggé megpuhult sárgabarack a hűtőmben. Ehhez a süteményhez tökéletes!
Hozzávalók:
- 6 csésze (cup) kimagozott sárgabarack
- 1 csésze eper (fagyasztott nálam)
- 1-2 ek keményítő
- 2 ek cukor (nálam nyers nádcukor)
- 1 tk citromlé
- egy csipet só
- egy csipet fahéj
A tésztához:
- A gyümölcsöket daraboljuk, és összeforgatjuk a cukorral, a keményítővel és a fűszerrel, majd egy hőálló tál aljára halmozzuk.
- A tésztát összeállítjuk kézzel, és kb. 9 gombócra osztjuk kézzel vagy kanállal, és a gyümölcs tetejére pötyögtetjük tetszés szerint. Finoman ellapítjuk. Kis formátlan halmok ezek, nem kell arra törekedni, hogy a tészta elfedje a gyümölcsöt.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A sütemény tetejét megkenjük még tejszínnel és megszórjuk egy pici zabpehellyel.
- Kb. 40-50 percig sütjük 200 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése