Az utóbbi idők egyik legfinomabb tesztétele volt ez a fogás. Tele mindenféle finomsággal a dobozból. A hús nélküli ratatouille változat receptje pedig itt érhető el: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2016/09/ratatouille.html
Hozzávalók:
- 30 dkg paprika
- 80 dkg paradicsom
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg padlizsán
- 1 óriási vöröshagyma
- 60 dkg csirkemellfilé
- só, bors, füstölt pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés:
- A zöldségeket feldaraboljuk közel hasonló méretűre.
- A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, és besózzuk.
- A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát.
- Jöhet a csirkemell.
- Pár percig kevergetés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
- Sózzuk és borsozzuk.
- Takarék lángon kb. 20 percig főzzük.
- Főtt rizzsel tálaltuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Nők Lapja Konyha 2016)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése