2017. augusztus 4., péntek

Francia lecsós csirkemell

Az utóbbi idők egyik legfinomabb tesztétele volt ez a fogás. Tele mindenféle finomsággal a dobozból. A hús nélküli ratatouille változat receptje pedig itt érhető el: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2016/09/ratatouille.html

Hozzávalók:

  • 30 dkg paprika
  • 80 dkg paradicsom
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg padlizsán
  • 1 óriási vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só, bors, füstölt pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. A zöldségeket feldaraboljuk közel hasonló méretűre.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, és besózzuk.
  3. A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt pirospaprikát.
  4. Jöhet a csirkemell.
  5. Pár percig kevergetés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
  6. Sózzuk és borsozzuk.
  7. Takarék lángon kb. 20 percig főzzük.
  8. Főtt rizzsel tálaltuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Nők Lapja Konyha 2016)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése