Csupa vallomás mostanában minden egyes bejegyzésem. A múltkor arról írtam nektek, milyen nehezemre esett eddig megfelelő receptet találni, hogy a spagettitököt megkedveljem. Most pedig a zellerrel való kapcsolatomról szeretnék írni. Néhány évvel ezelőtt a zellert talán a lakásomba sem vittem volna be. Az évek során viszont megtanultam, hogy el tudom készíteni a nemszeretem zöldségeket is oly módon, hogy végül megkedveljem az ízüket. Hát nem csodás? Így a zellernek is adtam egy esélyt a konyhámban, mert eddig ugyanis kizárólag a húslevesben végezte.
Mindebből kiderül, hogy még sosem készítettem Waldorf salátát sem. Itt volt hát az ideje. A pinteresten nézelődve végül összeállítottam a "saját" Waldorf salátámat.
Hozzávalók (2-3 személyre):
- egy savanyú alma felkockázva
- egy fél zellergumó (nem szárzeller) apróra vágva
- egy fej lilahagyma apróra vágva
- egy marék mazsola
- egy marék dió
- egy negyed káposzta csíkokra vágva
- 2 ek majonéz
- 1 dk citromlé
- só
- pici csurgatás méz
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése