2014. június 25., szerda

Édeskömény-burgonya rakottas

Egyszerű recept Martha Stewart konyhájából:

Hozzávalók:
  • 1,5 ek vaj
  • 2 közepes méretű édeskömény
  • 60 dkg burgonya
  • só, frissen őrölt bors
  • 10 dkg kemény sajt reszelve
  • 10 dkg tejszín
  • egy hatalmas fej hagyma (édes)
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Szeleteljük fel nagyon vékonyra a burgonyát, az édesköményt és a hagymát.
  3. Olajozzunk/vajazzunk ki egy tepsit.
  4. Rétegezzük a zöldségeket, és a rétegek közé kerüljön só, bors, sajt, tejszín és vaj.
  5. A tetejére kerüljön tejszín, majd süssük kb. 45 percig, amíg szépen megpirul a rakottas teteje.
  6. 45 perc után szórjunk rá még egy kis sajtot, és süssük további 10-15 percig.
Forrás: http://www.marthastewart.com/312909/fennel-and-potato-bake?czone=food%2Fwinter-produce%2Fwinter-produce&gallery=286398&slide=312909&center=1009854 (L. Zsuzsa)

További klassz édesköményes receptért kattintsatok ide: http://www.marthastewart.com/286398/fennel-recipes/@center/1009854/winter-produce#312909

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése