Könnyű, nyári ebédet kanyaríthatunk egy kis karalábé, krumpli és répa felhasználásával.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 75 dkg burgonya
- 4 nagy karalábé
- 2 sárgarépa
- 1,5-2 csomag újhagyma
- 15 dkg füstölt sonka
- 3 ek. zsiradék
- 3 dl zöldségleves
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 ek. aprított petrezselyem
- 1,5 dl tej
- 1 csipet szerecsendió
- A burgonyát megtisztítjuk, kevés sós vízben puhára főzzük. A karalábét meghámozzuk, kettévágjuk, a belsejét kivágjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. A répát, a hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, ahogy a karalábé kivájt belsejét is felaprítjuk. A sonkát apróra daraboljuk.
- A kivájt fél karalábékat sós vízben kb. 12 percig főzzük, majd leszűrjük, melegen tartjuk.
- Mélyebb serpenyőben a zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, egy részét kivesszük. Hozzáadjuk a karalábéból kivájt darabokat, a répát és megpirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, 8 percig főzzük. A tejszínnel felforraljuk és még egy percig forraljuk. Belekeverjük a petrezselymet.
- A burgonyát leszűrjük, áttörjük, a meleg tejjel krémesre keverjük. A korábban félretett pirított hagymát belekverjük a krumplipürébe. Sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük és a karalábékba töltjük. Megszórjuk a sonkával és a tejszínes zöldségekkel tálaljuk
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2011.05 (Fülöp Judit)
Ez nagyon jól hangzik!
VálaszTörlés