Kis Detti fodros kel fogyasztásunkat erősítő levelében szerepelt egy link Martha Stewart fodros keles angol nyelvű receptgyűjteményéhez egy link. Ez a recept onnan való.
Ebben a rostgazdag levesben a ragyogó sárga sütőtökpüré kiemeli a mély zöld fodros kelt. A hozzá kínált ropogós szalonna némi sósságot kölcsönöz a levesnek
Hozzávalók
Ebben a rostgazdag levesben a ragyogó sárga sütőtökpüré kiemeli a mély zöld fodros kelt. A hozzá kínált ropogós szalonna némi sósságot kölcsönöz a levesnek
Hozzávalók
- 4 szelet bacon, kb. 8 dkg, átlósan (x) feldarabolva
- 1 közepes hagyma, finomra aprítva
- 45 dkg fodros kel, vastag szárától megfosztva, levelek apróra vágva (kb. 2 l)
- 4 csésze (kb. 1 l) sütőtök püré vagy 70 dkg fagyasztott tökpüré kiolvasztva
- nagy szemű só, őrölt bors
- Közepes lángon süssük ropogósra (4-5 perc) a bacont egy nagy serpenyőben, néha keverjük meg. Egy szűrőkanállal emeljük a megsült szalonnát egy konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra; tegyük félre.
- A serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk hozzá a hagymást és dinszteljük meg újabb 4-5 perc alatt. Adjuk hozzá a fodrost kelt és 3-4 perc alatt pároljuk puhára.
- Adjuk hozzá a tökpürét és 7,5 dl vizet (vagy többet, ha hígabbra szeretnénk); forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk és ne takarékoskodjunk egyikkel sem. A korábban félretett ropogós baconnel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése