Szinte már semmi nincs a mélyhűtőnkben, nagyon készülünk az új szezonra. Ha akad azonban még egy kis tavalyi zöldborsó, feltétlen készítsétek el ezt a spagettit!
Hozzávalók:
- egy nagy adag zöldborsó megpárolva
- 4 gerezd fokhagyma összenyomva
- teljes kiőrlésű spagetti
- olívaolaj
- só
- egy nagy marék petrezselyemzöld
- borsikafű
- reszelt parmezán
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
- A spagettit roppanósra főzzük jó sós vízben. Pici olajat is öntünk bele.
- Leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy merőkanálnyi adagot.
- A fokhagymát összenyomjuk, majd olívaolajon megpirítjuk.
- Jöhet hozzá a tészta főzővize.
- Majd főzzük néhány percig, és a tésztát is rászedjük.
- A tojássárgáját felverjük, majd hozzáadjuk, és jól elkavarjuk, hogy bevonja a tésztát.
- Majd jöhet a párolt borsó és a petrezselyem.
- Borsikafűvel és parmezánnal megszórjuk, és már tálalhatjuk is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.thegourmetrd.com/simple-spaghetti-with-garlic-peas-parmesan/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése