Hozzávalók (10-12 darabhoz):
- 2 közepes/1 óriási cukkini
- 1 ek sütőpor (foszfátmentes)
- 1 és 1/2 csésze (cup) liszt (nálam tönkölyliszt)
- 1 csipet só
- fahéj és vaníliapor ízlés szerint
- 1 ek kókuszvirágcukor/méz (esetleg 1 banán) *elhagyható
- 1 és 1/2 csésze tej (rizstej)
- 2 nagy tojás
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
- A cukkinit meghámozzuk, félbe vágjuk, a puha, magvas részét kikanalazzuk.
- A reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljek. Picit besózzuk, és hagyjuk lecsepegni.
- Fél óra után leöblítjük, majd konyharuhába bugyolálva jól kicsavarjuk.
- A tésztához összekeverjük külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd elegyítjük, és végül hozzáadjuk a reszelt cukkinit.
- Elkeverjük.
- Előmelegítjük a gofri sütőt, a lapokat vékonyan kiolajozzuk, majd kb. 5 percig sütjük a gofrikat.
- Fontos, hogy ne pakoljuk őket egymásra, mert úgy hamar megpuhulnak. Szépen külön tányérokra fektetve ropogósak maradnak. Ez nekem az összes fajta gofrinál bevált eddig.
- Elhagyhatjuk a cukrot, vagy egy érett, összetört banánnal is ízesíthetjük.
- Cukormentes lekvárral vagy magában szoktam tálalni.
Ezt nyilván ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlés