Igyekszem a salátát mindig úgy készíteni, hogy legalább olyan finom legyen, mint a többi étel, amellyel együtt tálalom. Vagy finomabb, mert nekem leginkább a saláta az étkezés csúcspontja.
Hétvégén gyorsan kellett összedobjak egy salit, és ahogy álltam a kis konyhámban, egyre csak azt mondogattam magamnak: "Légy kreatív!" Azt hiszem, sikerült.
Az öntetet most nem kevertem ki, csak mindent szépen ráöntöttem a salira, elkevertem, és behűtöttem.
Szeretem nyitogatni a hűtőt, kipakolni, nézegetni, elmélázni azon, hogy vajon egy-egy friss zöldség milyen ízt adhat az ételhez.
Hozzávalók:
- endívia, kézzel tépve
- rukkola, kézzel tépve
- vegyes salátalevelek (minél színesebb, annál jobb)
- sárgarépa, durvára reszelve
- cékla, durvára reszelve
- alma, felkockázva
- 1-2 marék aszalt paradicsom (tárkonyos-fokhagymás olajjal együtt, amelybe eltettem)
- 1-2 ek olívaolaj és néhány csepp lenmagolaj
- pirított tökmag
- 2-3 ek almaecet
- icipici agávé szirup/méz
- pici só
- termelői (Dorka Fűszerháza) olasz fűszerkeverék, curry fűszerkeverék (kardamom, chili, curry stb.) - bármilyen kedvenc fűszerünk
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése