Nagyon tetszett ez a recept, de kételkedtem benne, hogy tojás hozzáadása nélkül sikerül majd. És mégis! Tökéletes kis krokett jellegű köret, vagy vacsora. Babakézbe is adható.
A brokkolifalatkák mellett ez lett az új kedvencünk. Sült-párolt répát készítettem hozzá, és egy kis maradék sült csirkét adtam hozzá.
Hozzávalók (kb. 30-40 darabhoz, 2-3 főre):
- 1 közepes spagettitök
- 3 közepes burgonya
- só
- olívaolaj
- fűszerek (nálam termelői olasz fűszerkeverék)
- sütőpapír
- A spagettitököt a szokásos módon készítem: félbe vágom, egy tepsibe helyezem vágott féllel lefelé, majd annyi vizet öntök alá, hogy 1/3 részig ellepje. 200 fokon így főzöm-párolom. Majd kikaparom.
- A burgonyát héjában megfőzöm.
- A kikapart tököt wokban olajon 10 percig sütöm kavargatás mellett, majd sózom és fűszerezem.
- A főtt burgonyát megpucolom, lereszelem, és összekeverem a tökkel.
- Tökéletesen formálható masszát kapunk, amelyből a képen látható módon kis falatkákat formázunk.
- Sütőpapírra helyezzük a falatokat, és ezen a ponton érdemes még olívaolajat csorgatni rá, hogy szépen süljön. A falatkák tetejét megszórtam még egy pici fűszerrel.
- Kb. 50 perc alatt elkészül. Félidőben fordítsuk meg a tepsit. A falatkákat én nem forgattam át.
- Melegen tálaljuk!
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.shelikesfood.com/1/post/2015/12/spaghetti-squash-tater-tots-maple-mustard-dip.html)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése