Újabban mániámmá vált a kovász (starter) felhasználása ilyen-olyan formában. Ezt a sütit ma reggel sütöttem, és még életemben nem ettem ilyen könnyű, ropogós gofrit. Nagyon ízlett nekünk. Sós és édes feltéttel is fogyasztható, mert a tésztának nincs karakteresen édes íze.
Hozzávalók:
1)
- 240 g (1 csésze) starter kovász (az etetés után kidobandó kovász)
- 224 g író vagy (1 csésze: 2/3 joghurt, 1/3 tej * én erre cseréltem)
- 120 g liszt
- 1 ek cukor
2)
- Az 1) csoportba tartozó hozzávalókat elkeverjük, majd lefóliázva szobahőmérsékleten egy estét pihentetjük. Reggelre szép buborékos, savanykás illatú masszát kapunk.
- Másnap reggel hozzáadjuk a 2) csoportba tartozó hozzávalókat.
- A szódabikarbóna fogja semlegesíteni a kovász savasságát.
- Majd forró, kiolajozott gofrisütőben kisütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (https://cooking.nytimes.com/recipes/1018025-sourdough-pancake-or-waffle-batter)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése