A karácsonyi menü fő attrakciója volt ez a finom húsétel. Sosem készítettem még sertésszüzet otthon. Kevés húst eszünk, sertést meg pláne ritkán, de nem bántam meg. Elolvadtunk mind ettől a Stahl recepttől!
- 50-60 dkg sertésszűz
- olaj
- 40 dkg spenót (fagyasztott is tökéletes)
- 2 dkg vaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss leveles tészta (a Tante Fanny a legjobb)
- 1 tojás a kenéshez
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A húst lehártyázzuk. Az eredeti recept 2 csomag leveles tésztát ír, és felezi a húsokat. Én nem éreztem ennek szükségét. Elégnek találtam az egy csomag tésztát is!
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd 2 ek felhevített olajon egy nagy serpenyőben minden oldalát lepirítjuk. 2-2 perc oldalanként. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
- A serpenyőben vajat olvasztunk 2 ek olajjal, ezen megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, majd addig főzzük, amíg a leve elforr.
- A tésztát kitekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Én rajta szoktam hagyni a saját papírját a feltekeréskor, hogy a kezemmel ne melegítsem fel nagyon. Közben szedem le.
- A hosszabbik oldala mentén 3 cm-s sávot szabadon hagyva eloszlatjuk a spenót, ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük.
- Megkenjük felvert tojással, és 25-30 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Omlós és puha lesz!
- Köretként sütőben sült répát adtam hozzá, amelyet fűszereztem, majd meglocsoltam citromlével és egy kis mézzel.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Stahl magazin 2016. tél)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése