Az "ínséges" időszakban sok-sok levest eszünk, mert ezek tartalmasak, és a maradék fagyasztott vagy hűtött zöldséget jól fel lehet használni bennük.
Hozzávalók:
- 4-5 szál sárgarépa
- 4-5 marék zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 karalábé
- 1 fél pasztinák
- tejszín és tejföl
- szárított tárkony
- csirkemell/csirke aprólék
- fokhagyma/házi fokhagymapor
- 2-3 ek citromlé
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
- A hagymát olajon megpároljuk, és rádobjuk a kockára vágott csirkehúst, amelyet fehéredésig pirítunk.
- Jöhetnek rá az apróra vágott keményebb zöldségek. Felöntjük vízzel.
- Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal és fokhagymával fűszerezzük, és megfőzzük a zöldségeket.
- A legvégén hozzáadjuk a zöldborsót. Puhára főzzük.
- A tejföl és tejszín keverékét 2-3 merőkanál levessel elkeverjük, majd a leveshez öntjük.
- Felfőzzük, és már tálalhatjuk is. Egy kis citromlével még ízesíthetjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése