2017. július 1., szombat

Cukkinis-ricottás galette


Szuper receptet ajánlott a barátnőm a héten, a Facebook oldalon meg is osztottam veletek, de szeretném ide is feltenni, mert érdemes megőrizni a közösségi gyűjteményben. Gyakorlatilag semmit nem változtattam a recepten. Igen ritka eset :)


Jó ropogósra sütöttem a tésztát. Talán a sütési idő nálam hosszabb volt az előírtnál. 


Fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen, amikor a tésztát elkészítjük. Ebben a nyári melegben ez nem egyszerű. Ha kész a tészta, nem gyúrogatjuk sokáig: csomagoljuk és azonnal mehet vissza a hűtőbe. Ez vonatkozik a nyújtásra és formázásra is. Ha sokáig pepecselünk a cukkini elhelyezésével, meglehet, hogy megolvad a vajas tészta, és nehéz lesz felhajtani a szélét. Szóval hajrá: gyors és határozott mozdulatokkal érdemes dolgozni ezzel a tésztával. Jó étvágyat hozzá.



Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése