Az elmúlt hónapokban rengeteg fagyasztott zöldborsót ettünk. Emellett sláger volt még az édesburgonya, a burgonya, a répa és a kelbimbó. Igazán sokat betermeltünk a tél végén.
Ez az egyszerű leves nagyon ízlett az egész családnak.
Hozzávalók:
- vaj/olaj
- 1 fej vöröhagyma
- 2-3 szem burgonya
- bors
- só
- fél liter zöldségleves
- fél kg kelbimbó
- 2 dl növényi tej (nálam rizstej)
- zsályalevél
- füstölt virsli (vagy piaci vagy amit még megtűrök itthon, az a Lidl-ös kölyökvirsli)

- A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
- A felkockázott burgonyát is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk, és fedő alatt pároljuk 10 percig.
- Felöntjük az alaplével (vagy vízzel és egy bio leveskockával).
- Majd főzzük a burgonyát.
- Közben a kelbimbót is megtisztítjuk, és amikor már szinte puha a krumpli, hozzáadjuk.
- Felforraljuk, és jöhet bele a növényi tej.
- A zsályát is hozzáadjuk a virsli karikákkal, majd további 3-4 percig főzzük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Ízek és érzések magazin receptje nyomán)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése