Még mindig teljesen tejmentes diétán vagyunk. Igyekszem egyre több zöldet a srácok tányérjára rakni. Ugyan nagyon szeretjük nyersen enni a spenótot, de most kicsit sokat szereztem be belőle. Így egy nagy adag, már kissé fonnyadt spenót fantasztikus átváltozását örökíti meg ez a recept.
Hozzávalók (5-6 személyre):
- 1 kg csirkemell felkockázva
- 1 vöröshagyma és 1 lilahagyma
- 4-5 ek sűrű minőségi kókusztejszín
- 2-3 dl rizstej
- olaj
- só
- 1-2 marék növényi sajt reszelve (Violife)
- fél kg spenót

Elkészítés:
- A csirkemellet felkockázzuk, és wokban enyhén lepirítjuk a hagymával együtt. Ha kapott már egy kis színt, rizstejjel felöntjük, és tovább puhítjuk.
- A spenótot csak úgy vizesen még egy pici vízben megpároljuk, majd leturmixoljuk botmixerrel. Pici rizstejjel felöntjük.
- A csirkéhez keverjük a spenótos masszát és a kókusztejszínt. Összefőzzük, majd belereszeljük a sajtot.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése