Még mindig a tej-és tojásmentesítés jegyében reformálgatom a klasszikus családi kedvenceinket.
A pite tésztája nem jelentett gondot eddig, de a tölteléken sokat kellett agyaljak, hogy legalább olyan krémes legyen, mint a tojásos változat - mert én úgy szeretem.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg tejmentes margarin
- 2-3 ek hideg víz
- 1 szál újhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2-3 dl sűrű kókusztej vagy kókuszkrém (abból kevesebb) <most a Coco4me a nagy felfedezettem>
- 1 csokor mángold
- 3-4 marék spenót
- egy adag párolt brokkoli
- 2 ek sörélesztőpehely
- növényi sajt a tetejére (Violife)
- só
- olaj

Elkészítés:
- A pitetésztát begyúrom, fóliába csomagolom, és behűtöm fél órára legalább.
- Majd kinyújtom, és egy kilisztezett-kivajazott piteformába simítom. Késsel megszurkálom, és elősütöm kb. 15 perc alatt.
- A hagymákat közben megpárolom olajon, mehet rá a vizes mángold és spenót felaprítva. Megfonnyasztom, majd felöntöm a kókusztejjel.
- Jön a pehely és egy kis só.
- Botmixerrel pürésítem, majd a félig sült tésztába simítom.
- Kirakom egy kis párolt brokkolival, megszórom reszelt sajttal, és még legalább 20-25 percig sütöm 200 fokon.

Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése