Ez nem akármilyen tésztasali! A vendégeink szinte felszippantották. Biztosan sokszor fogom még készíteni, mert egyszerűen zseniális. Pont ideális hozzá a zsenge, édes új répa.
Hozzávalók (4 személyre):
A pesztóhoz:
- kb. 90 g napraforgómag (nálam fele mandula volt)
- 1 marék répalevél vagy kínai kel
- 3 ek reszelt parmezán (vagy sörélesztőpehely)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pici citromhéj
- egy csipet só
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
- A tésztát megfőzzük.
- A répát olajjal meglocsoljuk, fűszerezzük és 15 perc alatt megsütjük a sütőben kb. 180-200 fokon. Feldaraboljuk.
- A pesztót elkészítjük késes aprítóban.
- Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy még egy szép szál újhagymát is hozzátettem felszeletelve a répához, majd úgy kavartam össze a pesztóval.
- Néhány órára behűtöttem. Ha a tészta felszívná a pesztót, ízesítsük még egy picit egy kis olajjal és citromlével.

Forrás: https://smittenkitchen.com/2018/05/pasta-salad-with-roasted-carrots-and-sunflower-seed-dressing/ (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése