Ez a gofri már mentesebb nem is lehetne! Na jó, de! A gluténmentesség viszont szerencsére még nem merült fel a családban, és remélem, nem is fog, mert már így is izzadok, amikor a gyerekeknek ki kell találjak valami újabb fogást. Nagy gofrilázban égtem, amikor megkaptam a szerelem gofrisütőt a sógoromtól. Imádom! Sokféle receptet kipróbáltam. Csináltunk gyümölcsöset, zöldségeset, sajtosat. A mostani recept nagyon basic, de így a legkisebb családtagunk is ehet belőle: következzen egy tej-, tojás- és cukormentes gofri recept!

Hozzávalók:
- 2 és fél csésze (cup) liszt
- 4 tk sütőpor
- 5-6 ek növényi olaj (vagy kókuszzsír)
- 2 és fél csésze víz
- 1 tk vaníliapor
- olaj a kikenéshez
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat összekeverem a nedves hozzávalókkal.
- Csakúgy mint a muffin tészta, ez is akkor jó, ha nincs túlkeverve.
- Jó alaposan kikenem olajjal a felforrósított gofrisütőt, és annyi tésztát szedek bele, amennyi még nem csorog ki.
- Addig süssük, amíg már nem távozik el gőz a sütőből, de persze figyeljük a gofrisütő jelzését is, ha van olyan rajta.
- Az eredeti recept egyébként 4 ek cukrot ír hozzá és ebben az esetben egy csipet sót is!
- Mi cukormentes szilvalekvárral ettük, és nagyon ízlett mindenkinek!
Forrás: Lengyel Zsuzsa (https://milkallergymom.com/2009/10/egg-and-milk-free-wheat-waffles.html)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése