Tuningoltam már fel a sütőtökkrémlevest csirkehússal eddig, de füstölt hússal még nem próbáltam. Pedig nagyon finom!
Hozzávalók:
- egy marék kockára vágott füstöt hús (pl. comb)
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 szelet sült hokkaidó tök
- 1 kisebb pasztinák
- 2-3 sárgarépa
- 1 szem burgonya
- 1 babérlevél
- só
- bors
- pici citromlé
- víz
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítom. A tököt előzőleg megsütöttem.
- A hagymát megdinsztelem, és megpirítom rajta az apró kockára vágott füstölt húst.
- Rádobom a felkarikázott répát, pasztinákot és a felkockázott burgonyát.
- Fűszerezem, összefőzöm, majd turmixgépbe töltöm, és jó krémesre pürésítem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése