"Pusztítsuk" a káposztát!
Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkemell
- egy fél fej káposzta
- egy csokor pak choi
- 2-3 db sárgarépa
- egy nagy adag párolt rizs (maradék felhasználáshoz remek)
- 1-2 fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- tökmag, (arany) lenmag
- 3-4 ek citromlé
- só
- bors
- 2-3 ek szilvalekvár
- 1 ek akácméz
- pici chilipor
Elkészítés:
- A hagymát megpirítjuk egy wokban.
- A csirkemellet felkockázzuk, majd a felaprított, megpirított hagymán sütni kezdjük.
- A fehéredő husi kockákat ízesítjük: mehet rá só, bors, lekvár, citromlé, fokhagyma és méz.
- Jól összekeverjük, majd rádobjuk a felaprított káposztát, répát és pak choit.
- A párolt rizst közben elkészítjük, egy nagyobb jénai tepsit olajjal kikenünk, és erre halmozzuk a rizst.
- A zöldséges hús mehet a tetejére.
- Megszórjuk a magokkal, és kb. 10-15 perc alatt összesütjük 180-200 fokon.
- Megjegyzem: ha nem lennék tejmentes diétán, még tejfölt vagy sajtot is tennék rá!
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése