Elő a finom lilahagymával! Lepjük meg a szeretteinket egy ízes, fűszeres különlegességgel. Bárki kedvére kísérletezhet további fűszerezéssel.
Hozzávalók:
- 7-8 darab lilahagyma
- étolaj
- balzsamecet
- barna cukor és méz
- őrölt szegfűszeg
- őrölt fahéj
- garam masala
- só
- víz
- bio citrom leve
Elkészítés:
- A lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük, szálaira bontjuk.
- Egy wokban olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, és párolni kezdjük.
- Mehet rá a barna cukor, a méz és egy pici só.
- Kavargatjuk és sütjük tovább.
- Hozzáadjuk a balzsamecetet és a citromlét.
- További kavargatás mellett puhára pároljuk a hagymát.
- Adhatunk még hozzá cukrot, sót ízlés szerint.
- Egy pici vízzel felöntjük, amikor már nagyon sül a hagyma (nehogy odaégjenek), és tovább pároljuk.
- Végül fűszerezzük egy-egy csipet szegfűszeggel, fahéjjal és garam masalával.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése