Sós gofrit még sosem ettem. Ez a recept hatalmas sikert aratott. Nagy volt a hümmögés, nyammogás. Még a legkisebb is falta! Finom perec íze van, ha valamihez hasonlítani kellene.
- 25 dkg tönköly fehérliszt
- 5 dkg zabliszt
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- fél mokkáskanál őrölt kömény
- 3 tojás
- 2,5 dl rizstej
- 1 dl (kukorica)olaj
- egy közepes cékla, lereszelve
Elkészítés:
- A száraz anyagokat összekeverjük.
- A tojássárgáját összekeverjük egy másik tálban a nedves anyagokkal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és a lereszelt céklát.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a végén beleforgatjuk a masszába.
- Előmelegített gofrisütőbe kanalazzuk a tésztát, és megsütjük.
Forrás: Ízek és érzések, 2015. október-november (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése