Szuper egészséges wokos étel. A quinoáról bővebben olvashattok itt: http://antalvali.com/quinoa_az_inkak_szent_gabonaja_a_magok_anyja
Ebben a receptben pedig leírom nektek, hogy hogyan érdemes megfőzni ezt a klassz gabonát úgy, hogy pergős és ízletes legyen.
Ebben a receptben pedig leírom nektek, hogy hogyan érdemes megfőzni ezt a klassz gabonát úgy, hogy pergős és ízletes legyen.
- 22 dkg quinoa
- 3 dl víz
- pici só
- A quinoát először beáztatjuk legalább 15 percre, de akár egy órára is vízbe tehetjük.
- Ezt követően a csap alatt jó alaposan átmossuk, hogy a kesernyés ízű szaponintól megszabaduljunk.
- Egy kisebb lábasban enyhén sós vízben odatesszük főni a magokat, és hagyjuk, hogy felforrjon a víz.
- Ekkor takarékra vesszük a gázt, és 20-30 perc alatt puhára főzzük a quinoát.
- Közben adhatunk még hozzá egy-egy löttyintés vizet.
- Amikor megpuhult a quinoa, elzárjuk a gázt alatta, lefedjük, és hagyjuk, hogy felszívja a maradék vizet, és a gőzben tovább párolódjon.
- Végül egy nagyobb tepsibe borítjuk, és hagyjuk, hogy kihűljön, mert a sült quionához hideg gabonára van szükség.
Hozzávalók a sült quinoához:
- egy adag főtt quinoa
- 2 tojás
- pici zsiradék (nálam hidegen sajtolt napraforgóolaj)
- egy adag zöldborsó (mélyhűtőből)
- egy nagy sárgarépa (felkockázva)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- egy fej vöröshagyma
- 4-5 káposztalevél
- pici só
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
- A wokban pici olajat hevítünk, és a 2 tojásból gyorsan rántottát készítünk. Félretesszük, hagyjuk, hogy kihűljön.
- A wokba újra olajat öntünk, majd először a fokhagymát és a vöröshagymát, majd a répát, a borsót és a káposztát sütjük-pároljuk benne.
- Kavargatás, dobálás mellett magasabb lángon sütjük a zöldséget.
- Amikor kellően puha minden, belekeverjük a kisült quinoát. Szükség esetén sózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt sült tojást.
- Melegen tálaljuk. Grillezett házi sajttal tökéletes ebéd.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése