Kissé átalakítottam ezt a közel-keleti ételt, amely alapvetően rizsből és lencséből készül. Nagyon finom, laktató fogás lett. A karamellizált hagyma adagját pedig mindenképpen duplázni kell! Szuper téli étel, és a gabona + hüvelyes teljes értékű fehérjét ad.
Hozzávalók:
- egy adag főtt bulgur
- egy adag főtt bab
- babérlevél
- 2 nagy vöröshagyma
- olívaolaj
- só
- balzsamecet
- barna cukor
Elkészítés:
- Megfőzzük a bulgurt kétszeres vízben, majd elzárjuk a gázt, lefedjük az edényt, és hagyjuk, hogy jól megszívja magát.
- A babot is puhára főzzük sóval és babérlevéllel.
- A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük, majd olívaolajat hevítünk egy kisebb serpenyőben. 20-25 perc alatt megpároljuk úgy, hogy hozzáadunk egy evőkanál barna cukrot és egy löttyintés balzsamecetet. Többször megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy ne égjen le.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése