Van néhány receptem, amelyet illusztrálva, kézzel írva a hűtőmön tartok, mert kb. minden héten elkészítem valamelyiket. Ilyen Steiner Kristóf "mindent vivő muffinja", egy quiche alaprecept, egy banános gofri receptje, valamint ennek a teljes kiőrlésű gofrinak a receptje. Kb. 15 perc alatt finom, illatos reggelit tudok az asztalra tenni, ha már kifogytam az ötletekből. A gofriba most mennyei eperdarabokat sütöttem bele.
Hozzávalók:
- 2 csésze (cup) teljes kiőrlésű liszt
- 4 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 1/4 csésze (60 ml) finomítatlan olaj/vaj
- 2 ek kókuszvirág cukor/nádcukor
- 1 ek vaníliapor
- 1 marék mazsola
- 1 marék eper, felaprítva
- 2 nagy tojás
- 2 csésze rizstej (tej)
- pici olaj a sütő kikenéséhez
- A száraz összetevőket elvegyítem, majd apránként hozzáadom a folyékony összetevőket. Jól elkavarom.
- A gofrisütőt előmelegítem, vékonyan kikenem olajjal (erre csak egyszer van szükség), majd kb. 2-2 evőkanál tésztát öntök a lapra.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése