Egy ezeréves Príma Konyha magazint lapozgatva akadtam rá erre a receptre, vagyis pontosabban egy kevésbé zöldséges változatra. Ezért telenyomtam zöldséggel, csavartam rajta egyet, és most posztolom nektek, mert szuper jó!
Hozzávalók:
- 2 ek vaj
- egy csésze bulgur
- fél kk édesköménymag vagy 1 kk szárított levele
- 1 kk kakukkfű
- víz/alaplé
- só
- céklalevél, karalábélevél, újhagyma, új fokhagyma zölddel együtt
- friss, zsenge zöldborsó
- petrezselyem/korianderzöld, felaprítva
Elkészítés:
- Egy lábasban fölolvasztjuk a vajat, és rádobjuk a felkockázott hagymát (mindkettőt), majd pár perc alatt megpároljuk.
- Jöhet a felaprított, csíkokra vágott zöldséglevél. Ezt megfonnyasztjuk gyorsan.
- Majd következik a bulgur, amit megpirítunk kicsit (mint a tarhonyát).
- Ezt követően felöntjük kétszeres vízzel vagy alaplével, felforraljuk, sózzuk, fűszerezzük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük.
- Ekkor adjuk hozzá a zsenge borsót.
- Ezt követően elzárjuk a gázt, lefedjük egy félbehajtott konyharuhával, rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a bulgur megszívja magát. Ezt a trükköt egy barátnőmtől tanultam, akinek a ciprusi származású párja csak így készítette a bulgurt.
- Legalább negyed óráig puhuljon a gőzben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése